Een voedselveiligheidsexpert waarschuwt voor de fout die mensen maken bij het eten van mandarijnen ABC
Fruit is een basisvoedsel in de voeding omdat het talrijke voedingsstoffen levert en een grote bron is van mineralen, antioxidanten, vezels en vitaminen, naast andere voordelen.
Het wordt aanbevolen om deze voedingsmiddelen elke dag te eten, en zelfs drie stuks per dag om de ideale voedings- en vitamine-inname voor ons dagelijks leven te bereiken.
Het ‘fruituniversum’ is echt gevarieerd, want er zijn verschillende variëteiten voor elk seizoen. Een van de populairste is de mandarijn tussen oktober en maart, wanneer deze in het seizoen is. Deze vrucht is licht, levert veel vitamine C en is overal makkelijk te eten omdat je hem heel snel kunt schillen.
Hoewel het seizoen al voorbij is, zijn er nog steeds veel mensen die haast maken met de laatste paar eenheden van het jaar. In die zin heeft voedselveiligheidsexpert Cristina Lora weken geleden een waarschuwing over deze vrucht uitgegeven.
Een voedselveiligheidsexpert geeft advies over mandarijnen
“Degenen die de kleine witte draden eten en degenen die ze verwijderen omdat ze er een beetje van walgen”, zegt deze professional. Haar boodschap is gericht aan de laatstgenoemden aan wie ze uitlegt waarom je mandarijnen met deze draadjes het beste kunt eten.
“Deze kleine witte draden worden albedo’s genoemd en zijn het gezondste deel van de mandarijn. Ze bevatten tot 20 keer meer fenolische verbindingen dan de segmenten, wat antioxidanten zijn, en een hoog gehalte aan pestine, wat vezels zijn die het niveau van LDL-cholesterol in het bloed verlagen”, benadrukt ze.
Lora is ook levensmiddelentechnoloog, dus ze moedigt mensen aan, nu of in het volgende mandarijnenseizoen, om dit advies te onthouden en de slierten niet weg te gooien: “Eet ze op”.
Zoals ze in haar eerste reflectie aangaf, zijn de reacties van mensen verdeeld in twee groepen: zij die toegeven dat ze de slierten verwijderen en zij die dat nooit hebben gedaan.
Anderen gaven toe dat ze niet wisten dat dit deel van de mandarijn zoveel eigenschappen had en weer anderen grapten dat zijzelf of hun kennissen veel tijd besteden aan het schillen van deze vrucht voordat ze hem opeten.