De horecasector heeft vaak te maken met lange werktijden, vooral als de service langer op zich laat wachten dan de openingstijden van het etablissement; negatieve recensies die soms onterecht zijn, of conflicten met klanten die ontevreden zijn of wiens manieren de obers niet bevallen. Daarnaast kunnen thuisbezorgers ook te maken krijgen met situaties waardoor ze geld en tijd verliezen.
Blanca de Dios, een vrouw uit Barcelona, heeft op haar sociale netwerken het verhaal gedeeld dat ongeveer een maand geleden plaatsvond in haar restaurant . In een video op haar TikTok-account (@blancadedios_) legt ze uit dat haar zaak een behoorlijk grote bestelling kreeg: “ongeveer acht hamburgers, twee Frankfurt, wat voorgerechten en zelfs desserts”. Al dit eten bedroeg 105 euro, geld dat ze uiteindelijk niet konden innen omdat de bezorger bij aankomst op het aangegeven adres voor een onaangename verrassing kwam te staan.
“We hebben die dag onze les geleerd”, zegt de vrouw.
“Het lijdt geen twijfel dat er mensen zijn die mensen graag gratis pijn doen”, zegt Blanca, die uitlegt dat de klant had gevraagd om het geld thuis onder rembours te betalen. De eigenaresse van het etablissement benadrukt dat als er zulke grote bestellingen via de website bij haar winkel binnenkomen, ze altijd controleert of alles klopt door het opgegeven nummer te bellen.
Maar “we hadden het die dag zo druk dat we ons dat niet realiseerden en gewoon begonnen met het plaatsen van de bestelling”.
Toen de hamburgers, hotdogs, voorgerechten en desserts klaar waren, haalde de bezorger het pakket op: “En hier kwam de verrassing”.
Nadat ze naar het adres was gegaan dat op de bestelling stond, vertelde Blanca dat de eigenaar van het huis zich verontschuldigde en haar vertelde dat ze “helemaal niets had besteld. Zelfs de vermeende naam op de bestelling was niet van haar huis en niemand heette daar zo”. De bezorger was “geschokt” en nam onmiddellijk contact op met het restaurant om de situatie uit te leggen.
De vrouw van het etablissement legt uit dat toen ze eenmaal probeerden contact op te nemen met het telefoonnummer dat in de mail stond, ze zich realiseerden dat “het niet bestond ” en dat de bestelling een slechte grap was: “Vanaf die dag hebben we onze les geleerd. We hebben onze hele website veranderd en vanaf nu kun je alleen bestellen als je ervoor betaalt”, aldus Blanca.
Blanca legt in haar video uit dat “het helaas niet de eerste keer is” dat hen zoiets overkomt: “We zijn hier niet om geld te verliezen en we willen ook niet dat onze werknemers hun tijd verspillen”. De restauranteigenaar benadrukt dat ze niet begrijpt waarom er “in deze fase van het leven” nog steeds mensen zijn “die dit soort dingen doen, waardoor ze echte schade toebrengen aan degenen onder ons die wel willen werken en alles willen geven”, aangezien ze door deze valse bestelling het eten, de tijd en het geld dat ze zouden krijgen voor de bereide gerechten, verloren. “Helaas is dit de manier waarop dingen gaan en het hoort ook bij het leven”.