Ondanks het feit dat avocado een van de meest geconsumeerde vruchten ter wereld is, heeft het een nadeel dat niet onopgemerkt blijft: elke keer als we het snijden, heeft het de neiging om snel te oxideren en verliest het zijn groene kleur totdat het bruin wordt.
Dit fenomeen doet zich voor ongeacht of we het in een fruitschaal of in de koelkast doen. Er is echter een zelfgemaakte truc om het meerdere dagen vers te houden. Het opvallende is dat je geen tupper of huishoudfolie nodig hebt. Waar gaat het over?
Het geheim om avocado langer te bewaren
De sleutel tot het langer bewaren van avocado is om de pit te laten zitten in de helft van de avocado die je niet gaat eten. Maar dat is niet alles. Je kunt ook het deel van de vrucht dat blootgesteld is aan de buitenlucht besprenkelen met citroensap.
Het zuur van het citroensap werkt als een antioxidant en helpt de avocado om zijn kleur en versheid te behouden.
Bewaren in de koelkast
Doe de avocado na deze truc in een luchtdichte verpakking of leg hem ondersteboven op een bord. Op deze manier wordt het contact met de lucht verminderd, wat ook helpt om oxidatie te voorkomen.
Als je de pit al hebt weggegooid of als je beide helften hebt gebruikt, kun je de avocado bedekken met een dun laagje olijfolie voordat je hem bewaart om te voorkomen dat hij zwart wordt.
Vergeet niet dat avocado een uitstekende bron van B-vitamines is, vooral B5 (pantotheenzuur), B6 (pyridoxine) en folaat (B9), die essentieel zijn voor de stofwisseling en het zenuwstelsel. Het bevat ook vitamine E, een krachtige antioxidant die cellen beschermt tegen oxidatieve schade, en vitamine K, belangrijk voor de bloedstolling en de gezondheid van de botten.