Hoe lang kan ik vlees in de vriezer bewaren? Experts waarschuwen

vriezer

We zijn er zeker van dat je er meer dan eens je toevlucht toe hebt genomen en de vriezer is een van de handigste apparaten in de keuken. Dankzij de temperatuur van ongeveer -18 graden Celsius kunnen we de levensduur van voedsel verlengen en het gebruiken wanneer dat nodig is. Het is ook een geweldige bondgenoot als je gezond wilt eten zonder veel geld of tijd uit te geven.

1. Eerst het belangrijkste: een goede planning

Met een goede planning stelt de vriezer ons in staat om hoeveelheden voedsel op te slaan die al zijn bereid en om ze eruit te halen wanneer ze niet van pas komen, bijvoorbeeld de tupperware voor op het werk. Tot de meest voorkomende voedingsmiddelen in de vriezer behoren vlees, samen met vis, brood en sommige groenten, zoals uien en paprika.

2. Overschrijd de houdbaarheidsdatum niet

Ondanks de grote voordelen die het ons biedt, is er echter een probleem dat veel voorkomt en veel mensen treft. Het heeft te maken met de tijd die deze voedingsmiddelen in de vriezer doorbrengen, want hoewel men gelooft dat het bijna oneindig is, is het belangrijk om de houdbaarheid van het voedsel niet te overschrijden.

3. Houd in gedachten

Hoewel het waar is dat dankzij de vriezer de gebruikelijke datum die op supermarktverpakkingen staat wordt verlengd, is het belangrijk om te weten hoeveel langer we de levensduur van voedsel kunnen verlengen, zodat we onze gezondheid niet in gevaar brengen. Als deze periode wordt overschreden, kan dit over het algemeen niet alleen de eigenschappen verliezen, maar ook de textuur, de smaak en het uiterlijk van het voedsel aantasten.

4. De maximale tijd die je kunt invriezen

Varkens- of kalfssteaks en koteletten: maximaal zes maanden.

Gehakt, hamburgers of worst: maximaal drie maanden

Kip: tussen negen maanden en maximaal een jaar

Vette vis: maximaal drie maanden

Witte vis: maximaal zes maanden

Verse groenten: tussen tien maanden en maximaal één jaar