Geen koekenpan; hoe je perfecte pannenkoeken maakt in slechts 5 minuten

Pannenkoeken zijn een super veelzijdige bereiding die je op elk moment uit de nood kan helpen. Je kunt ze zoet of hartig maken, perfect voor al je trek. In dit artikel laten we je zien hoe je pannenkoeken maakt die perfect zijn voor elke gelegenheid.

Dit recept is in slechts vijf minuten gemaakt , zonder koekenpan en zonder speciale apparatuur. Ontdek welke ingrediƫnten je nodig hebt om snel en gemakkelijk te koken.

Hoe maak je pannenkoeken zonder pan?

Dit alternatief is klaar in slechts 5 minuten en wordt gemaakt in de magnetron. Ontdek de stap-voor-stap.

Ingrediƫnten:

  • 1 ei.
  • 3 eetlepels zuurdesem.
  • 3 eetlepels melk.
  • 1 eetlepel suiker.
  • 1 scheutje vanille-essence.
  • Plantaardige olie of plantaardige spray voor de pan.

Stap voor stap:

Het eerste wat je moet doen is een kom nemen en alle ingrediƫnten erin doen. Meng ze vervolgens goed tot je een dikke, klontvrije bereiding hebt: . Vet vervolgens een magnetronbestendige kom in met de olie en giet het mengsel in een gelijkmatige cirkel.

Plaats de pan in de magnetron en bak op maximaal vermogen gedurende 2 minuten. Door deze techniek kan de pannenkoek een beetje opzwellen, maar hij blijft heel luchtig. Controleer of hij aan beide kanten gaar is, haal hem er voorzichtig uit en geniet van deze zoete pannenkoekjes.

Voor een hartige versie vervang je de suiker en vanille door een snufje zout, wat geraspte kaas en wat gedroogde kruiden.

Zo maak je perfecte pannenkoeken in slechts 5 minuten, zonder koekenpan.