Voedselexpert onthult hoe veilig het is om voedsel in huishoudfolie te wikkelen

huishoudfolie

De plastic folie die geschikt is voor je eten is gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid, waardoor het aan je eten blijft plakken en er minder luchtdeeltjes in kunnen. Je kunt ze op kamertemperatuur gebruiken, maar het is effectief om ze in je koelkast of vriezer te bewaren, zodat je voedsel een paar dagen langer houdbaar blijft.

Plasticfolie kan de versheid van voedsel verlengen met één of twee dagen bij kamertemperatuur, drie of vier dagen in de koelkast en enkele maanden in de vriezer, zolang er zo weinig mogelijk lucht tussen het voedsel en de plasticfolie zit.

Je voedsel goed verpakken in plasticfolie is goed voor je lichaam.

Het insluiten in plasticfolie is effectief, omdat het de overdracht van vocht en lucht van en naar het voedsel beperkt. Voor kaas of ingeblikt vlees is huishoudfolie praktischer omdat het deze voedingsmiddelen vers kan houden, zelfs in de koelkast, omdat ze lang houdbaar zijn. Het tegenovergestelde is het geval als ingeblikt voedsel zonder plastic wordt bewaard, omdat het zijn goede eigenschappen kan verliezen als het aan zuurstof wordt blootgesteld.

Bryan Quoc Le, oprichter en hoofdvoedingsadviseur bij Mendocino Food Consulting, merkte op dat het eigenlijk veel effectiever is als het wordt blootgesteld aan lage temperaturen en dat het essentieel is om vershoudfolie te gebruiken voor voedingsmiddelen die je voor langere tijd wilt bewaren.

Er zijn andere soorten materialen wanneer je je voedsel in de magnetron zet

Foodsiliconen zijn veilig en reageren niet met andere materialen en geven geen gevaarlijke stoffen of dampen af bij verhitting. Silicone van voedselkwaliteit is veilig om voedsel in te bewaren, geschikt voor de magnetron, de vriezer, de oven en de vaatwasser zonder hard te worden, te barsten, te vervellen of broos te worden omdat het bestand is tegen extreme temperaturen. Het lekt niet, barst niet en degradeert niet na verloop van tijd.

Een kunststof die niet geschikt is voor zeer hoge temperaturen wordt blootgesteld aan dergelijke hitte wanneer het in contact komt met voedsel en kan smelten of chemicaliën uitlogen in het voedsel.