Als je bietenschillen hebt, gooi ze dan niet weg: waarom ze worden aangeraden om ze in een pot met water te doen

bietenschillen

Na het koken van een biet gooien mensen de schillen weg. Ze kunnen echter een “tweede leven ” krijgen voordat ze worden weggegooid dankzij een eenvoudige truc die onlangs populair is geworden.

Het advies is eenvoudig, want het bestaat uit het plaatsen van de schillen in een pot met water. Op deze manier kun je optimaal profiteren van alle voordelen van deze groente voordat je ze weggooit.

Waarom wordt aangeraden om ze in water te leggen

Wanneer bietenschillen in water worden ondergedompeld, komen er voedingsstoffen vrij die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Deze vloeistof kan dienen als een natuurlijke meststof voor je planten, door mineralen te leveren die hun groei bevorderen.

Daarnaast kan bietenwater gebruikt worden bij het koken om kleur en smaak toe te voegen aan je gerechten. Van rijstgerechten tot soepen, dit ingrediënt kan een speciale toets worden die je gasten zal verrassen.

Wat gebeurt er als we bietenschillen in water doen?

Als je bietenschillen in een pot water doet, kun je ze op verschillende manieren gebruiken:

  • Er ontstaat een bietenwater dat heilzame mineralen en antioxidanten concentreert om in te nemen. De schillen moeten goed gewassen zijn en de bieten mogen niet behandeld zijn met chemicaliën.
  • We krijgen ontstekingsremmende eigenschappen, zoals betaïne, dat in de huid voorkomt.
  • Het verbetert de bloedsomloop en de bloeddruk.
  • Het is een natuurlijke manier om kleur toe te voegen aan je eten, zoals rijst, deeg of smoothies.
  • Het dient als basis voor zelfgemaakte fermenten.