Bananen zijn een van de populairste vruchten in Argentijnse huishoudens, maar hun snelle rijping kan een probleem zijn. Hierdoor worden ze binnen een paar dagen bruin, maar er is een truc om dit te voorkomen.
De sleutel is om te kiezen hoe en waar je ze bewaart , zodat ze langer meegaan. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat noch de koelkast noch de fruitschaal de plekken zijn om bananen te laten liggen, omdat ze dan binnen een paar uur van textuur veranderen.
Hoe bewaar je bananen zodat ze niet bruin worden?
Het geheim van bananen om hun textuur en smaak te behouden is om ze op te hangen. Door bananen op te hangen kan er lucht omheen circuleren, waardoor ze niet tegen elkaar botsen en sneller rijpen. Deze eenvoudige en effectieve methode kan ervoor zorgen dat je bananen langer vers en lekker blijven.
Het vermindert ook de blootstelling aan het ethyleengas dat ze zelf uitstoten, wat niet alleen hun houdbaarheid verlengt, maar ook helpt voorkomen dat ander fruit in de buurt vroegtijdig bederft.
Bovendien houdt deze methode ze weg van mieren, vliegen en andere insecten die worden aangetrokken door hun natuurlijke zoetheid.
Waarom is ophangen de beste optie?
Als bananen in een fruitschaal worden gelegd, kan het gewicht van de bananen op elkaar kneuzingen veroorzaken, wat het rijpingsproces versnelt. Bovendien kunnen ze, wanneer ze in contact komen met ander fruit, het ethyleen absorberen dat ze afgeven, een gas dat er ook toe bijdraagt dat ze sneller bruin worden.
Anderzijds is het niet ideaal om ze in de koelkast te bewaren. De kou kan ervoor zorgen dat de schaal donkerder wordt, zelfs als de binnenkant nog in goede staat is. Het uiterlijk is echter niet altijd even appetijtelijk.