Azijn noch bicarbonaat: dit is de beste manier om aanslag van de waterkoker te verwijderen en hem er weer als nieuw uit te laten zien.

waterkoker

Argentijnen drinken elke dag mate, waardoor het gebruik van de waterkoker routine wordt. Hierdoor hopen kalkresten en bacteriën zich op in de waterkoker.

Maar er is een effectieve, makkelijk na te maken en chemicaliënvrije schoonmaaktruc die niet agressief is voor de materialen van de waterkoker, zodat hij er in een paar stappen weer als nieuw uitziet.

De thuismethode om je waterkoker er weer als nieuw en kalkvrij uit te laten zien

Dit kan de reinigingsmethode zijn voor zelfs de moeilijkste gevallen, het kost maar één citroen om het te proberen.

Hoe gebruik je het in de waterkoker

  1. Snijd stukjes van de citroenschil, alleen het gele gedeelte.
  2. Pers de citroen uit.
  3. Vul de waterkoker met water en breng het samen met het citroensap aan de kook.
  4. Wrijf indien nodig met een niet-schurend sponsje.
  5. Spoel een paar keer.
  6. Herhaal het proces indien nodig.

De klassieke truc met witte azijn om van tandsteen af te komen

Een andere optie om de waterkoker schoon te maken en aanslag volledig te verwijderen, is door gelijke delen azijn en water te gebruiken. Laat dit een paar uur inwerken en verwarm de waterkoker dan.

Wrijf hierna met een spons die het materiaal van het apparaat niet ruïneert en herhaal het proces zo vaak als nodig is.

Waarom ontstaat er kalkaanslag in de waterkoker?

Mineralen zoals calciumcarbonaat en magnesium kunnen in grote hoeveelheden aanwezig zijn in kraanwater, waardoor ze zich ophopen op plaatsen zoals de waterkoker.

Herhaaldelijk verwarmen kan ook de reden zijn voor het ontstaan van kalkaanslag. Dit komt doordat de warmte de kristallisatie van mineralen versnelt.