Keukenwerkbladen schoonmaken is niet zo makkelijk als het lijkt, want er zijn vlekken die er niet uit gaan met een simpele handwas of een wasbeurt in de wasmachine. Daarom is er een eenvoudige truc om ze glanzend en nieuw te maken.
Wat zijn de toepassingen van de dweilen?
Als het gaat om het schoonmaken van de aanrechten in huis, zijn er veel effectievere alternatieven om ze glanzend en nieuw te maken. Bovendien raden specialisten, zonder het gebruik van zeep of bleekmiddel, een aantal producten aan die gemakkelijker te gebruiken zijn.
Een voor een de producten die gebruikt kunnen worden om je schoorsteenmantels zo goed als nieuw te maken
- Zuiveringszout: dompel deze voorwerpen in een pan met water. Strooi er vervolgens een lepel zuiveringszout overheen. Roer het mengsel met een houten lepel zodat het product in alle hoeken van deze doeken dringt. Spoel ten slotte zo vaak als nodig af in water.
- Azijn en water: vul een bak met heet water en voeg een flinke scheut witte azijn toe. Laat de doeken een paar uur weken. Daarna spoel je ze uit en was je ze met de hand of in de wasmachine en je zult fascinerende resultaten zien.
- Desinfecteren met warmte: dit wordt beschouwd als een natuurlijke en zeer effectieve techniek om bacteriën uit onze vaatdoeken te verwijderen. Kook eerst water in een pan en leg dit keukengerei er dan in (gedurende minstens twee uur). Voor een krachtiger effect voeg je een beetje azijn toe terwijl de doekjes weken en klaar is kees.